Om oss

Sapeur förlag kommer ur tidigare projekt som nötts ned av tidens tand: Fragment och Hazard & Palm bokförlag.Vår ambition är att ge ut den litteratur som spelar någon roll för oss. Det är den begränsning som finns. Sapeur förlag är ett löst baserat projekt. Vi är inte intresserade av att få erkännande eller att bygga en platform. Vi tänker inte nå bortom periferin, deras värld är inte vår.

Tänk dig en av de där morgnarna. Du står på perrongen och luktar på askfatet. Undrar hur det blev så här. Hörlurarna talar till dig: “Here’s a message for the disenfranchised of East bay California / Among the dead we will rise.” Höstkylan slår emot dig. En person går förbi. Förtvivlat vacker. Men du har inte tid. Inte nu. Du måste lukta på askfatet en gång till innan tåget rullar in. Klockan är 06.20. Ännu en arbetsdag. Det är så det ser ut.

Sapeur handlar om kärlek och lojalitet mot de som står bredvid oss. Vi försöker ta en förlorad samtid på det allvar den förtjänar. Lägenhetsområdena, de övergivna fabrikerna, Skånes landsbygd, Östergötlands skogar. Detta är vad vi kan göra. Sapeur förlag är för de barn vi har och för de barn vi inte kommer få.  Detta är för våra partners skull. Förlåt för vår frånvaro, detta är vad vi skapade till er. 

E-post: info at sapeur.se
Twitter: @sapeurforlag
Instagram: sapeur_forlag

Vi är ett litet förlag och har ingen möjlighet att ta emot några manuskript. Det finns inte det utrymmet.